Brasserie

Ervaar de combinatie van heerlijk eten en de Weerter gastvrijheid in onze brasserie. Ook bij de moderne Antje van de Statie staat de inwendige mens centraal.  Wij serveren kwalitatief eten, op smaak, met een Franse inslag, in een informele, moderne setting. In onze brasserie ervaart u de ruimtelijke beleving van een traditioneel hoge stationshal inclusief gietijzeren bogen en stationsbankjes. De combinatie van traditioneel en modern in de aankleding geeft het interieur een aangename thuisgevoel. De brasserie met open keuken heeft tachtig zitplaatsen, plus een unieke Chef’s Table: ervaar het leven als een chef vanuit de keuken, zonder dat u zelf in pannen en potten hoeft te roeren.

Net als in de vroegere stationsrestauratie van Antje heeft de centrale bar dezelfde koperen tapkokers met telkens vier of acht kranen. De tapkokers met veel verschillende biersoorten verzorgen de uitgifte naar alle eromheen gelegen brasserie- en zaalfaciliteiten. Nog een verwijzing naar het treinspoor aan de overkant komt van de manshoge stationsklok die met Frans opschrift herinnert aan Weert als halte aan de IJzeren Rijn. “Gasten zijn hier welkom van de eerste tot en met de laatste trein. Dit betekent dat wij van maandag tot en met vrijdag geopend zijn van half zes ’s ochtends tot één uur ’s nachts. Op zaterdag zijn we geopend vanaf half zeven en op zondag om half acht. En eigenlijk hoeven ze niet naar huis, want behalve ontbijten, lunchen, borrelen en dineren kunnen ze hier ook slapen.”

En dan niet te vergeten: het mooist gelegen terras van Weert, aan het stationsplein. Met in de “zomer” maar liefst 150 zitplaatsen op het zuiden. Zalig in de zon of onder 90 m2 luifel!